Leila drömmer om Provence

Leila drömmer om Provence

Vem har inte drömt om ett litet vackert hus i Provence? Leila Lindholm är i alla fall en av dem. Men istället för att flytta har hon byggt ett av sina kök med inspiration därifrån. Här berättar hon om hur kontrasten mellan gammalt och nytt skapar atmosfären. Entrez s’il vous plait!

– Jag älskar verkligen mina vintageprylar! Jag har en personlig relation till allt i det här köket - allt är utvalda saker som jag samlat på mig genom åren.
Det är blandningen av gammalt och nytt som skapar den personliga stilen. Om det bara är nya prylar blir det lätt lite trist, och är det bara gammalt blir det för mycket, tycker jag.
Jag hittar mina vackra saker både i Sverige och utomlands under mina resor. Stilen i det här köket är en blandning av engelsk cottage och fransk, lite rustik Provencekänsla. Det har tagit en hel del tid att bygga upp, men nu har köket en stil som jag älskar!
När jag handlar porslin köper jag inte hela serviser, utan blandar lite hej vilt. Det är oftast udda saker som ändå går fint ihop. Jag kan till exempel hitta två koppar på loppis som passar med två andra koppar och som sedan blir fina att -hänga på krokar tillsammans med slevar, emalj och vispar. Glasburkar med kakor och annat fint får gärna stå framme i mitt kök. Det är vackert och ger en mer levande miljö. Jag har också en förkärlek för gamla brödkavlar och gjutjärnspannor, saker som har en själ och en historia att berätta.

Leilas recept ur tidningen Leilas Country Living