Leilas brownie cupcakes
Leilas brownie cupcakes
13 ingredienser
Brownie cupcakes med rostade hasselnötter. Mycket enkla att baka och tar bara en kvart i ugnen. Receptet räcker till 12 cupcakes.
Ingredienser
Brownie cupcakes
- 200 g hasselnötter
- 175 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 1,4 dl kakao
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 krm salt
- 3 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Till servering
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl färska hallon
Gör så här
Brownie cupcakes
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rosta hasselnötter gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
- Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
- Hacka choklad och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 2/3 med browniesmet.
- Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda dina brownie cupcakes i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.