Ricotta cakes
Ricotta cakes
14 ingredienser
Ingredienser
- 3 förp ricotta (à 250 g)
- 1 citron, skal från
- 1 klyfta vitlök
- 2 kvistar färsk bladpersilja
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 2 ägg (ekologiska)
- 2 förp pinjenötter [100 g]
- 2 askar rucolasallad
- 1 ask blåbär (amerikanska)
- olivolja
- balsamvinäger
Du behöver också:
- en muffinsplåt i teflon
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman ricottaost, rivet citronskal, riven vitlök, finhackad persilja, olivolja, flingsalt, svartpeppar och ägg.
- Smörj en muffinsplåt med olivolja och fördela smeten i 12 portioner. Grädda ricottakakorna tills de är gyllene, i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Rosta pinjenötterna gyllene i en torr kastrull.
- Fördela ruccolan på assietter och strö över blåbär och rostade pinjenötter. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg en ricottakaka på salladen och servera.