Borgmästaretoast med räkor

153 röster
ca 20 min
20 småkanapéer
ca 20 min
20 småkanapéer

Du behöver

  • 200 g räkor i lag, handskalade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g löjrom
  • 2 msk pepparrot, färsk
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 10 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt).
  2. Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot.
  3. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och några droppar citronsaft.
  4. Stansa ut små runda toasts i kanapéstorlek från formfranska.
  5. Stek brödet i smör.
  6. Lägg en klick räkröra på varje toast och garnera med löjrom och dill.
1 september 2011

Fler goda recept