• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Borgmästaretoast med räkor

Borgmästaretoast med räkor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Borgmästaretoast med räkor

6 steg att laga

9 ingredienser

ca 20 min

Leilas recept på borgmästaretoast eller toast med lyxig röra på räkor och löjrom - perfekt till förrätt! 

Ingredienser

portioner20 småkanapéer
  • 200 g räkor i lake, handskalade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g löjrom
  • 2 msk färsk pepparrot
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 10 skiva formfranska
  • smör, till stekning
  • färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt).
  2. Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot.
  3. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och några droppar citronsaft.
  4. Stansa ut små runda toasts i kanapéstorlek från formfranska.
  5. Stek brödet i smör.
  6. Lägg en klick räkröra på varje toast och garnera med löjrom och dill.