Leilas söta kladdkaksmuffins
Leilas söta kladdkaksmuffins
13 ingredienser
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
1 sats blir 16 stycken muffins.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 2 ägg (ekologiska)
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 0,5 dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao, av god kavlitet
- 1 tsk bakpulver
- 1 salt
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Till garnering
- vispgrädde
- färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
- Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.