Leilas wedding cupcakes med vit choklad
Leilas wedding cupcakes med vit choklad
18 ingredienser
Unna dig det bästa på ditt bröllop, gör Leilas wedding cupcakes. Receptet ger 24 cupcakes.
Ingredienser
Leilas wedding cupcakes med vit choklad
- 6 ägg (ekologiska)
- 5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 2 citron (skalet och saften)
Mörk chokladmousse
- 200 g mörk choklad (hög kvalitet)
- 4 äggulor (ekologiska)
- 2 msk mörkt muscovadosocker
- 1 msk varmt kaffe
- 2 msk ev mörk rom
- 3 dl vispgrädde
- 1 ask färska hallon
Vit chokladfrosting
- 600 g vit bakchoklad
- 600 g färskost
Gör så här
Leilas wedding cupcakes med vit choklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Rör i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan de fylls med choklad mousse och färska hallon.
- Skär av toppen på cupcaksen och gröp ur dem något. Fyll dem till 3/4 med chokladmousse (se recept nedan) och tryck i ett hallon. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen (se beskrivning nedan).
Mörk chokladmousse
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa äggulor och muscovadosocker krämigt.
- Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.
- Vänd samman med mycket lättvispad grädde.
Vit chokladfrosting
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.