Layered chocolate cake

48 röster

Leilas recept på layered chocolate cake med pepparkakskrydda. En mjuk pepparkaka med maffig nutellaglasyr.

Se fler recept från

Leilas söta jul


Visa mer

Du behöver

Kaka

  • 6 ägg (ekologiska)
  • 5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 dl filmjölk
  • smör, till formen

Nutella frosting

  • 1,5 dl nutella
  • 8 dl florsocker
  • 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 300 g färskost
  • 2 apelsiner, rivet skal (ekologiska)
  • 2 msk espresso
  • cocktailbär, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten.
  4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.
  5. Vänd till sist ner lingon och filmjölk.
  6. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.
  7. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.
  8. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  9. Nutella frosting
    Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.
  10. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.
  11. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.
  12. Bred på ett lager frosting även på denna botten.
  13. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.
  14. Garnera med röda cocktailbär.

Laddar fler recept...