Pots de crème au chocolat
Pots de crème au chocolat
6 ingredienser
Pots de crème au chocolat, chokladkräm i kopp. Den här desserten är fullständigt livsfarlig. Den är så god att den nästan inte går att ha i kylskåpet. Har man ätit den behöver man inte göra något mer, det är färdigt…/Lelia Lindholm
Idéen till receptet kommer från det franska brasseriet Balthazar i New York och jag antar att det har varit en riktig kioskvältare där i massor av år. Det är enkelt, baka chokladkräm i en kopp helt enkelt. Om man vill kan man bränna av den med socker fast jag tycker att den är godast att servera med en klick lättvispad grädde med lite färska hallon eller smultron.
Se fler recept från
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
Chokladkräm i kopp
- 2 dl standardmjölk
- 3,5 dl vispgrädde
- 0,75 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari)
- 6 äggulor (ekologiska)
Gör så här
Chokladkräm i kopp
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång.
- Ta av från värmen.
- Hacka choklad och smält ner den i den varma gräddmjölken.
- Separera äggulorna från äggvitorna.
- Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
- Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
- Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
- Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
- Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.
- Servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.