Leilas mousse au chocolat

88 röster
4

Chokladmousse är en riktig klassiker till efterrätt, som dessutom är lätt att lyckas med. Använd choklad av riktigt bra kvalitet.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g Valhrona choklad 60 % Manjari
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1,5 dl crème frâiche

Gör så här

  1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
  2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
  3. Ta av från värmen.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
  5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
  6. Vänd ner den vispade äggvitan.
  7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
5 september 2011

Laddar fler recept