Leilas mousse au chocolat

koket.se
Leilas mousse au chocolat - chokladmousse
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas mousse au chocolat

5 ingredienser

Chokladmousse är en riktig klassiker till efterrätt, som dessutom är lätt att lyckas med. Använd choklad av riktigt bra kvalitet.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g Valhrona choklad (60 % Manjari)
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1,5 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
  2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
  3. Ta av från värmen.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
  5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
  6. Vänd ner den vispade äggvitan.
  7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.