
Leilas chokladtryffel med hallon

Foto: TV4
Du behöver
Leilas chokladtryffel
- 1 dl hallonpuré (färska eller frysta och tinade hallon) [150 g]
- 2 msk honung, flytande
- 0,5 vaniljstång
- 230 g Valrhona Manjari choklad 64 % (alt. 70 % mörk kvalitetschoklad)
- 60 g smör, mjukt
- 1 msk ev marsalavin, portvin eller hallonlikör
- 1 dl kakao (av god kvalitet)
Gör så här
- Leilas chokladtryffel med hallon
Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. - Finhacka mörk choklad, smält den i ett vattenbad och rör om.
- Sjud försiktigt upp hallonpuré, frön från urskrapad vaniljstång och honung (samt eventuellt likör eller vin) i en kastrull.
- Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.
- Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills chokladtryffeln går ihop.
- Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna.
- Forma till kulor och rulla varje chokladtryffel i kakao.
Laddar fler recept...