Gammaldags rabarberkaka
Gammaldags rabarberkaka
16 ingredienser
Leila bjuder på en smakrik rabarberkaka.
Leilas tips!
Genom att stöta kardemummakärnor i en mortel och blanda dem med varm degvätska utvinner man mest smak. Genom att hälla varmt degspad i smeten så får man en saftigare och luftigare kaka.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 3 ägg (ekologiska)
- 2,5 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 tsk kardemummakärnor
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 100 g mandelmassa
- 1 stor eller 2 späda rabarberstjälkar
- 25 g smör
- 2 msk strösocker
- 1 tsk malen kanel
- smör
- ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, rör i mjölken och nystötta kardemummakärnor och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Riv mandelmassan och tillsätt den.
- Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar. Stek den mjuk i smör, strösocker och kanel.
- Fyll en smord och bröad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner de stekta rabarberskivorna.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.