Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

42 röster
Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar
Foto: TV4

En läcker och enkel glasstårta med dajm och jordgubbar med lime och socker. Fräsch och söt dessert.

Visa mer

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost (naturell färskost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 3 förp Daim, dubbel (110 g)
  • sockerkaka (färdigköpt går bra)
  • 2 l färska jordgubbar
  • 2 lime
  • 1 dl strösocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
  2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
  5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
  6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
  7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
  8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
13 mars 2009

Laddar fler recept...