Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

44 röster
Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost (naturell färskost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 3 förp daim dubbel [110 g]
  • sockerkaka (färdigköpt går bra)
  • 2 l färska jordgubbar
  • 2 limefrukter
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
  2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
  5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
  6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
  7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
  8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
13 mars 2009