Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept

Saftig sockerkaka
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept

10 ingredienser

40 m

Baka en riktigt saftig sockerkaka med Leilas recept. Lär dig det här receptet och du har grunden till fantastiska tårtbottnar och andra desserter med sockerkaka som botten.

Perfekt sockerkaka - 5 tips från Camilla Hamid
Perfekt sockerkaka - artikel

Perfekt sockerkaka - 5 tips från Camilla Hamid

Saftig och fluffig! Camilla Hamid har tipsen hur du lyckas med sockerkakan

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Saftig sockerkaka

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • smör
  • ströbröd

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
  5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
  7. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.