Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget.
Hacka hälften av mandeln grovt.
Mal resten i en mandelkvarn eller hacka den mycket fint.
Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker.
Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper, så att en rektangulär botten bildas.
Strö över mandelspånen över marängbottnen.
Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna.
Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
Vispa grädden fluffigt
Blanda i vaniljstångens urskrapade frön i grädden.
Bred ut grädden över bottnen.
Strö urkärnade bigarråer över grädden. Spara några hela till garnering.
Rulla ihop med vispad grädde och bigarråer. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar.