Blåbärsbullar à la Leila

Blåbärsbullar à la Leila
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Blåbärsbullar à la Leila

9 ingredienser

1h 30 min

Använd Leilas lyxiga vetedeg med kardemumma till de här saftiga bullarna!

Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut. /Leila

Ingredienser

portioner stycken

Blåbärsbullar à la Leila

  • 1 sats lyxig vetedeg (se länk nedan)
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl rörsocker
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 ägg, till pensling (ekologiskt)
  • 50 g mandelspån (eller mandelflis)
  • florsocker, att pudra på bullarna vid servering
  • pappersformar

Gör så här

Blåbärsbullar à la Leila

  1. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.
  2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0.5-1 centimeter tjock.
  3. Bred över smörkrämen.
  4. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
  5. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle.
  6. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor.
  7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
  8. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (om vanlig ugn används, 220 grader).
  9. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
  10. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
  11. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.

Här hittar du receptet på Leilas lyxiga vetedeg