Körsbärsclafouti

13 röster
6

Clafouti aux cerises - en underbar fransk paj med körsbär och mandelflagor.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike


Visa mer
6

Du behöver

Clafouti aux cerises

  • 500 g bigarråer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 50 g skållad mandel
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 st vaniljstång
  • Skal av 1 lime
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg, ekologiska
  • 2 st äggulor, ekologiska
  • smör och strösocker till formen
  • mandelspån

Till servering

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Clafouti aux cerises
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären eller bigarråerna med en kniv.
  3. Mixa mandeln till fint pulver i en hushållsmixer.
  4. Blanda det med vetemjöl, strösocker, delad och urskrapad vaniljstång och rivet limeskal.
  5. Tillsätt vispgrädde, hela ägg, äggulor och vispa slätt.
  6. Smörj och sockra 6 portionsformar som är cirka 10 cm i diameter och häll i smeten.
  7. Lägg i bigarråerna med lite mellanrum och strö över mandelspån.
  8. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills den är gyllene och smeten har stannat till.
  9. Servera med vispad grädde.
13 september 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept