Körsbärsclafouti

Körsbärsclafouti
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Körsbärsclafouti

12 ingredienser

Clafouti aux cerises - en underbar fransk paj med körsbär och mandelflagor.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Clafouti aux cerises

  • 500 g bigarråer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel, skållad
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • skal av 1 lime
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 äggulor (ekologiska)
  • smör och strösocker till formen
  • mandelspån

Till servering

  • grädde, vispad

Gör så här

Håll skärmen tänd

Clafouti aux cerises

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären eller bigarråerna med en kniv.
  3. Mixa mandeln till fint pulver i en hushållsmixer.
  4. Blanda det med vetemjöl, strösocker, delad och urskrapad vaniljstång och rivet limeskal.
  5. Tillsätt vispgrädde, hela ägg, äggulor och vispa slätt.
  6. Smörj och sockra 6 portionsformar som är cirka 10 cm i diameter och häll i smeten.
  7. Lägg i bigarråerna med lite mellanrum och strö över mandelspån.
  8. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills den är gyllene och smeten har stannat till.
  9. Servera med vispad grädde.