Ris à la Malta

5 röster
2h 10 min
4
Ris à la Malta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En klassiker på julbordet. Inte världens nyttigaste rätt, men syndigt gott!

Visa mer
2h 10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kopp grötris
  • 1 l standardmjölk
  • 1 kanelstång
  • 0,5 kopp strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 dl hårt vispad grädde

Gör så här

  1. Sjud mjölk, grötris, kanelstång, strösocker och salt på mycket svag värme - det får inte ens koka. Rör om gröten då och då. Det tar cirka 1.5 timme innan gröten är klar. Låt kallna.
  2. När gröten är kall, blanda försiktigt ner vaniljsocker och apelsinjuice. Vispa grädden hårt och vänd ner i riset. Smaka eventuellt av med mer vaniljsocker och/eller vanligt socker. Förvara kallt.
28 november 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept