Ris à la Malta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Ris à la Malta
8 ingredienser
2h 10 min
En klassiker på julbordet. Inte världens nyttigaste rätt, men syndigt gott!
Ingredienser
- 1,5 dl grötris
- 1 l standardmjölk
- 1 kanelstång
- 1 dl strösocker
- 0,5 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk koncentrerad apelsinjuice
- 0,5 dl grädde, hårt vispad
Gör så här
- Sjud mjölk, grötris, kanelstång, strösocker och salt på mycket svag värme - det får inte ens koka. Rör om gröten då och då. Det tar cirka 1.5 timme innan gröten är klar. Låt kallna.
- När gröten är kall, blanda försiktigt ner vaniljsocker och apelsinjuice. Vispa grädden hårt och vänd ner i riset. Smaka eventuellt av med mer vaniljsocker och/eller vanligt socker. Förvara kallt.