Fransk lammgryta
Fransk lammgryta
16 ingredienser
Ingredienser
- 1 lammbog benfri, i stora bitar
- 6 morötter, i centimeter-stora bitar
- 18 små färska lökar
- 8 klyftor vitlök
- 6 majrovor, skalade och skurna i klyftor
- 12 potatisar, tvättade med skalet på och halverade
- 4 lagerblad
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 l kalvfond (buljongtärning)
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 4 dl rött vin
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Häll olivolja i en järngryta eller kastrull. Hetta upp, bryn köttet i oljan tills det är gyllenbrunt.
- Tillsätt kryddor, örter, vin, kalvfond, salta och peppra. Sätt på ett lock och låt koka i 50 min. Känn på köttet så att det är färdigt, vänd ner grönsakerna och potatisen, låt koka tills de är färdiga. Smaka av med salt och peppar.
- Servera hela grytan på bordet.