Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sauté på fläskfilé med örtsås
Sauté på fläskfilé med örtsås
11
Spara
Av:
Leif Mannerström
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Ingredienser
portioner
700 g fläskfilé, putsad skuret i 1,5 cm tjocka skivor
smör
salt
peppar
150 g champinjon skuren i skivor
1 gul lök, finhackad
1,5 dl vispgrädde
2 dl lättyoghurt
2 msk svampbuljong
1 msk dijonsenap
2 msk gräslök, finskuren
2 msk färsk bladpersilja, finskuren
0,5 msk timjan, plockad
0,5 msk dragon, finskuren
citronsaft från en citron
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg åt sidan.
Stek sedan svampen och lägg sedan i löken fräs tills både svamp och lök är brynt.
Slå på grädde, yoghurt och buljong och koka upp och låt småputtra.
Smaka av med dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet.
Servera med ris, pasta eller pressad potatis.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut