Sauté på fläskfilé med örtsås
Sauté på fläskfilé med örtsås
15 ingredienser
Ingredienser
- 700 g fläskfilé, putsad skuret i 1,5 cm tjocka skivor
- smör
- salt
- peppar
- 150 g champinjon skuren i skivor
- 1 gul lök, finhackad
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl lättyoghurt
- 2 msk svampbuljong
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk gräslök, finskuren
- 2 msk färsk bladpersilja, finskuren
- 0,5 msk timjan, plockad
- 0,5 msk dragon, finskuren
- citronsaft från en citron
Gör så här
- Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Stek sedan svampen och lägg sedan i löken fräs tills både svamp och lök är brynt.
- Slå på grädde, yoghurt och buljong och koka upp och låt småputtra.
- Smaka av med dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet.
- Servera med ris, pasta eller pressad potatis.