Raggmunk med fläsk

Leif Mannerström 2018

Raggmunk med fläsk

11 ingredienser

Ingredienser

portioner

Ingredienser raggmunk:

  • 1 kg potatis
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • smör och fläskflott till stekning
  • salt
  • peppar

Garnityr:

  • 800 g rimmat sidfläsk, i skivor
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Till servering:

  • rårörda lingon
  • äppelkompott

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut vätskan om de behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.
  3. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du flottet med men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.
  4. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, kicka ut smeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor. Servera rykande varmt med fläsket, rårörda