Raggmunk med fläsk
Raggmunk med fläsk
11 ingredienser
Ingredienser
Ingredienser raggmunk:
- 1 kg potatis
- 1 ägg
- 1 msk vetemjöl
- smör och fläskflott till stekning
- salt
- peppar
Garnityr:
- 800 g rimmat sidfläsk, i skivor
- smör, till stekning
- olja, till stekning
Till servering:
- rårörda lingon
- äppelkompott
Gör så här
- Gör så här:
- Skala och riv potatisen grovt. Krama ut vätskan om de behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.
- Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du flottet med men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.
- Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, kicka ut smeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor. Servera rykande varmt med fläsket, rårörda