Lammgryta
Lammgryta
16 ingredienser
Ingredienser
- 800 g unglamm, skuren i tärningar
- 12 späda lökar
- 12 morötter (små)
- 100 g haricots verts
- 100 g sockerärtor
- 100 g körsbärstomater
- 1 vitlök, skalad
- 1 liten burk tomatjuice
- 2 kvistar rosmarin
- 2 kvistar lagerblad
- 2 kvistar timjan
- 2 msk olivolja
- 2 msk lammbuljong
- vitpepparkorn
- salt
- peppar
Gör så här
- Salta och peppra köttet lätt, bryn köttet i en gryta med olivoljan och tillsätt löken. Tillsätt tomatjuicen, lammbuljongen, vitlöken, kryddorna och täck lätt med vatten. Låt puttra under lock i ca 45 min.
- Lägg i grönsakerna och koka sakta i ca tio minuter till, smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pasta , ris eller nykokt potatis.