Kycklingsauté med champinjoner i senaps- och dragonsås

Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Kycklingsauté med champinjoner i senaps- och dragonsås

7

13 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingbröst, i grova strimlor
  • 200 g champinjoner, i rejäla skivor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk senap
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • olja
  • smör
  • salt
  • peppar
  • färsk dragon
  • 1 knippe salladslök, finskuren

Gör så här

  1. Lägg lite olja och smör i en panna. Fräs kycklingen gyllenbrun. Salta och peppra. Lyft upp kycklingbitarna. Lägg i löken och champinjoner. Fräs lite. Tillsätt senap, buljong och vinet. Låt puttra en stund. Häll i gräddmjölken. Låt koka ihop.
  2. Vänd i dragon och vårlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i kycklingbitarna igen. Låt puttra en stund, men inte för länge. Kycklingbitarna ska vara saftiga och fina.
  4. Sätt fram pannan på matbordet och servera med ris, pasta eller potatis.