Gösta Mannerströms syrade isterband med persiljepotatis
Gösta Mannerströms syrade isterband med persiljepotatis
13 ingredienser
Ingredienser
- 4 syrade isterband
- 800 g potatis, kokt
- 200 g färska inlagda rödbetor
- 1 äpple, fintärnat
- 2 msk kapris
- smör, till stekning
- 3 msk smör
- 0,75 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 knippe färsk bladpersilja, strimlad
- salt
- peppar, nymalen
Gör så här
- Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Stek på båda sidorna i smör i het panna.
- Gör bechamelsåsen: Fräs smör i en panna, vispa ner mjölet så att det blir slätt och häll därefter ner mjölk och grädde under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar.
- Skala och skiva potatisen grovt. Lägg ner och värm i såsen. Rör i persiljehacket. Lägg upp isterbanden på ett fat. Fräs äpplen, kapris och rödbetor i lite smör. Salta litegrann. Lägg potatisen vid sidan om isterbanden och garnera med kapris-, äpple- och rödbetsfräset.