Gösfilé ala Åsundsholm

15 november 2007
4

Du behöver

  • 700 g gösfilé
  • 100 g ströbröd och mjöl
  • smör
  • 200 g små och delade champinjoner
  • 1 fänkål tunt skivad
  • 1 schalottenlök tunt skivad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lättyoghurt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 pressad citron

Gör så här

  1. Vänd fisken i mjöl och ströbrödsblandningen och stek i smör tills den är gyllene.
  2. Ta upp fisken och stek sedan fänkål, svamp och lök. Tillsätt honung, citron och dijonsenap och blanda noga i pannan. Häll i grädde och yoghurt och koka upp. Smaka av med salt och peppar och servera med fisken och nykokt färskpotatis eller pressad potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept