Gösfilé ala Åsundsholm

4 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g gösfilé
  • 100 g ströbröd och mjöl
  • smör
  • 200 g små och delade champinjoner
  • 1 fänkål tunt skivad
  • 1 schalottenlök tunt skivad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lättyoghurt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 pressad citron

Gör så här

  1. Vänd fisken i mjöl och ströbrödsblandningen och stek i smör tills den är gyllene.
  2. Ta upp fisken och stek sedan fänkål, svamp och lök. Tillsätt honung, citron och dijonsenap och blanda noga i pannan. Häll i grädde och yoghurt och koka upp. Smaka av med salt och peppar och servera med fisken och nykokt färskpotatis eller pressad potatis.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept