Gäddfärsbiffar med kantarellsås
Gäddfärsbiffar med kantarellsås
13 ingredienser
Ingredienser
- 600 g gäddfilé, finmalen
- 2,5 dl grädde
- 1 ägg
- 1 gul lök, finhackad och lättstekt
- 1 knippe dill, finskuren
- 0,5 dl bröd, fint rivet
- 250 kantareller
- 1 tsk vetemjöl
- 2 dl gräddmjölk
- 1 msk smör
- 0,5 mskolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda gäddfärsen med ägget, grädden, löken och dillen. Smaka av med salt och peppar. Forma åtta fina färskbiffar och ställ svalt.
- Rensa svampen noga och skär i små bitar och stek lätt knaprig i smöret. Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken och låt puttra ihop till en god sås, späd ev. med mera mjölk och smaka av med salt och peppar.
- Vänd biffarna i rivebrödet och stek långsamt färdigt. Servera med såsen, sallad och nykokt potatis.