Leczo med kokt potatis och rostbiff

Leczo med kokt potatis och rostbiff
Foto: Tv4

Leczo med kokt potatis och rostbiff

Av: Sanne - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2 h

Smakrik gryta med rostbiff, paprika och tomater. Servera med potatis och den rustika med festliga huvudrätten är komplett!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 klyftor vitlök, krossade
  • 3 msk olivolja
  • 500 g rostbiff
  • 2 dl köttbuljong
  • 250-500 g tomater, passerade eller krossade
  • 4 lagerblad
  • 3 krm salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • potatis
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika

Gör så här

Gryta

  1. Fräs vitlöken på medelvärme med halva oljan och putsa köttet i kuber.
  2. Lägg vitlöken och köttet i en ugnssäker gryta. Häll i halva buljongen, de passerade tomaterna, lagerbladen, salt och peppar. Låt laga med lock i ugnen i cirka 1,5 timme.
  3. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet under tiden.
  4. Smaka av köttet efter denna tiden, det ska vara mört. När köttet är mört lägger du i hackade paprikor. Låt grytan stå i ugnen i cirka 20 minuter till och ta sedan ut grytan och häll i potatisen, rör runt.