Pot au feu på lax med senapskräm

3 röster
20 min
4
Pot au feu på lax med senapskräm
Foto: Ulrika Ekblom
20 min
4

Du behöver

  • 5 st små späda morötter, delade på längden
  • 100 g gröna bönor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g babyspenat
  • 500 g benfri lax i kuber
  • 1 liter fiskbuljong
  • 5 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • Ev en nypa saffran
  • 1 tsk strösocker
  • salt och nymald svartpeppar

Senapskräm

  • 1 burk Kesella, 10%
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop senapskrämen. Låt stå i rumstemperatur medan du gör soppan.
  2. Koka upp buljongen med pepparkorn och lagerblad samt ev en nypa saffran.
  3. Lägg i grönsakerna förutom spenaten och koka dem knappt mjuka, ca 4-5 minuter.
  4. Lägg i laxen och låt den sjuda 3-5 minuter.
  5. Lägg till sist i spenaten och låt den mjukna en minut. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera genast med senapskräm och ett gott bröd och ost..
1 november 2011

Fler goda recept