Kantarellpizza med västerbottensost
Kantarellpizza med västerbottensost
14 ingredienser
1 h
En tunn och knaprig pizza toppad med kantareller och lufttorkad skinka. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.
Ingredienser
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2 dl vatten, 37°
- 3 dl fullkornsdinkel
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Topping
- 500 g kantareller
- smör, till stekning
- 3 dl Västerbottensost, riven
- 80 g lufttorkad skinka
- 50 g rucolasallad
- flingsalt
- svartpeppar, nymald
- olivolja
Gör så här
Pizzadeg
- Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
- Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Topping
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut pizzadegen till fyra tunna rundlar.
- Fördela osten över.
- Stek svampen i smör och salta och peppra.
- Lägg det på pizzorna och grädda ca 15 minuter.
- Riv skinkan i remsor och lägg på.
- Toppa med lite rucola, salta och peppra lätt och droppa över lite olja.