Crêpes med lingonmascarpone
Crêpes med lingonmascarpone
14 ingredienser
Crêpes med lingonmascarpone och toffeesås. En mäktig rätt som passar perfekt efter en soppa eller sallad. Receptet ger 4-6 portioner och kommer från webbtidningen Le Parfait.
Ingredienser
Crêpes
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- 2 ägg (små)
- 2 tsk smör, smält
- 1 citron (ekologisk)
- smör, till stekning
Fyllning
- 1 förp mascarpone
- 3 msk rårörda lingon, alt. vanlig lingonsylt
Toffeesås
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl muscovadosocker
- 1 msk smör
- En gnutta salt
Gör så här
- Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan i resten av
- mjölken. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda väl.
- Tvätta citronen och finriv skalet och rör i det. Stek tunna crêpes i smör på medelhög värme.
- Fyllning: Vänd försiktigt i lingonen i mascarponen utan att blanda för mycket.
- Toffeesås: Hetta upp grädden och sockret till toffeesåsen och låt det koka ihop i 5 minuter utan lock till en kolaliknande sås. Rör i smöret och en gnutta salt.
- Beredning: Bred lite av mascarponefyllningen i en sträng på varje crêpe och rulla ihop. Servera med såsen. Eller bjud allt var för sig!