Crêpes med lingonmascarpone

Crêpes med lingonmascarpone
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Crêpes med lingonmascarpone

14 ingredienser

Crêpes med lingonmascarpone och toffeesås. En mäktig rätt som passar perfekt efter en soppa eller sallad. Receptet ger 4-6 portioner och kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

Crêpes

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg (små)
  • 2 tsk smör, smält
  • 1 citron (ekologisk)
  • smör, till stekning

Fyllning

  • 1 förp mascarpone
  • 3 msk rårörda lingon, alt. vanlig lingonsylt

Toffeesås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 msk smör
  • En gnutta salt

Gör så här

  1. Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan i resten av
  3. mjölken. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda väl.
  4. Tvätta citronen och finriv skalet och rör i det. Stek tunna crêpes i smör på medelhög värme.
  5. Fyllning: Vänd försiktigt i lingonen i mascarponen utan att blanda för mycket.
  6. Toffeesås: Hetta upp grädden och sockret till toffeesåsen och låt det koka ihop i 5 minuter utan lock till en kolaliknande sås. Rör i smöret och en gnutta salt.
  7. Beredning: Bred lite av mascarponefyllningen i en sträng på varje crêpe och rulla ihop. Servera med såsen. Eller bjud allt var för sig!