Crêpes med lingonmascarpone och toffeesås. En mäktig rätt som passar perfekt efter en soppa eller sallad. Receptet ger 4-6 portioner och kommer från webbtidningen Le Parfait.
Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan i resten av
mjölken. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda väl.
Tvätta citronen och finriv skalet och rör i det. Stek tunna crêpes i smör på medelhög värme.
Fyllning: Vänd försiktigt i lingonen i mascarponen utan att blanda för mycket.
Toffeesås: Hetta upp grädden och sockret till toffeesåsen och låt det koka ihop i 5 minuter utan lock till en kolaliknande sås. Rör i smöret och en gnutta salt.
Beredning: Bred lite av mascarponefyllningen i en sträng på varje crêpe och rulla ihop. Servera med såsen. Eller bjud allt var för sig!