Pavlova med mascarpone och färska bär

Pavlova med mascarpone och färska bär
Foto: Ulrika Ekblom
Le parfait
Le parfait

Pavlova med mascarpone och färska bär

12

6 steg att laga

12 ingredienser

2 h

En härlig marängtårta med citron, honung och bär.

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning

  • 500 g mascarpone
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 citron, tvättad, rivet skal
  • 3 dl bär (och/eller frukt)

Gör så här

  1. Börja med marängbottnen: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp.
  3. Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.
  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
  5. Gör mascarponekrämen: Vispa ihop mascarpone och yoghurt för hand tillsammans med honung, vaniljfrön och citronskal.
  6. Klicka på det över marängbotten och toppa med bär. Servera genast.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer