Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra

192 röster
0,5-1 h marinad + 30 min i ugn
4
Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra
Foto: Frida Wismar

Kyckling i ugn med rostade grönsaker och röra på fetaost och turkisk yoghurt. Nyttigt och gott till middag! Kycklingen ska gärna marinera ett tag men kan även lagas direkt. Recept från boken LCHQ.

Visa mer
0,5-1 h marinad + 30 min i ugn
4
4 portioner

Du behöver

marinad

  • 1 citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,2 kg kycklinglår, i bitar (med skinn och ben)

Ugnsgrönsaker

  • 4 fänkål (små)
  • 8 palsternackor
  • 1 rödlök (stor)
  • 8 klyfta vitlök
  • 12 champinjoner
  • 16 körsbärstomater
  • 20 gröna oliver
  • salt
  • peppar

Fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda marinaden till kycklingen och låt kycklingbitarna marineras i minst 1/2–1 timme.
  2. Ansa fänkålen och klyfta varje i 4 delar.
  3. Skala och klyfta varje palsternacka i 4 delar, skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna.
  4. Ugnsgrönsaker
    Blanda grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen och dess marinad på en ugnsplåt, rör om väl med händerna och ställ plåten i ugnen på 225 grader.
  5. När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Fetaoströra
    Mosa fetaosten med gaffel, tillsätt yoghurten och olivoljan och rör ihop till en röra.
  8. Smaka av med peppar.
  9. Servera fetaoströran till kycklingen och grönsakerna.

Laddar fler recept...