LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås med zucchinipasta
Foto: Pepe Nilsson

LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

13 ingredienser

Recept på köttfärssås med zucchinipasta är hämtat ur boken LCHF-kokboken.

Köttfärssåsen innehåller ca 8 g kolhydrater och har en fettkvot på ca 1,5. De flesta kolhydraterna kommer från tomaterna, därefter från lök och från vispgrädde.
Zucchinipastan tillför ca 3 g kolhydrater per hekto och förbättrar fettkvoten med några tiondelar. Detta är godkänd mat för alla som inte är extremt kolhydratkänsliga.

Här hittar du recept på zucchinipasta

Ingredienser

  • 400-600 g blandfärs (eller fläskfärs)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • ev 1 chilifrukt, finhackad (frivilligt)
  • olivolja, att steka i (eller smör)
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 förp krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • fond (för smaksättning eller japansk soja)
  • 1 tsk oregano
  • 2-3 dl vispgrädde
  • riven ost (smakrik ost)

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i smör och olivolja.
  2. Maka färsen åt sidan, sänk värmen och lägg i den hackade löken.
  3. När löken fått färg slår du i resten, rör om och låter såsen koka samman.
  4. Smaka av.
  5. Servera med zucchinipasta.
  6. Strö på riven ost.
  7. Några gröna blad och en tomatklyfta gör tallriken gladare.