LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta

Foto: Pepe Nilsson
LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta
13 ingredienser
Recept på köttfärssås med zucchinipasta är hämtat ur boken LCHF-kokboken.
Köttfärssåsen innehåller ca 8 g kolhydrater och har en fettkvot på ca 1,5. De flesta kolhydraterna kommer från tomaterna, därefter från lök och från vispgrädde.
Zucchinipastan tillför ca 3 g kolhydrater per hekto och förbättrar fettkvoten med några tiondelar. Detta är godkänd mat för alla som inte är extremt kolhydratkänsliga.
Här hittar du recept på
Läs mer om boken
Ingredienser
- 400-600 g blandfärs (eller fläskfärs)
- 1 gul lök (stor)
- 2-3 klyftor vitlök
- ev 1 chilifrukt, finhackad (frivilligt)
- olivolja, att steka i (eller smör)
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 förp krossade tomater
- salt
- peppar
- fond (för smaksättning eller japansk soja)
- 1 tsk oregano
- 2-3 dl vispgrädde
- riven ost (smakrik ost)
Gör så här
- Fräs köttfärsen i smör och olivolja.
- Maka färsen åt sidan, sänk värmen och lägg i den hackade löken.
- När löken fått färg slår du i resten, rör om och låter såsen koka samman.
- Smaka av.
- Servera med zucchinipasta.
- Strö på riven ost.
- Några gröna blad och en tomatklyfta gör tallriken gladare.