Tacopaj enligt LCHF
Tacopaj enligt LCHF
28 ingredienser
Tacopaj à la LCHF, bakad med fiberhusk och mandelmjöl istället för vetemjöl. Recept från boken LCHF för familjen.
Läs mer om boken
Ingredienser
Pajskal på mandelmjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 krm salt
- 50 g smör, kylskåpskallt, tärnat
- 1 ägg
Fyllning
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd paprika
- 3 msk smör
- 400 g köttfärs
- 1 msk tomatpuré
- 1-2 msk hemgjord tacokrydda, se nedan
- salt
Äggstanning
- 3 ägg
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl gräddost, riven
- salt
- peppar
Tillbehör
- Körsbärstomater, gärna blandade färger
- basilika
Tacokrydda
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
Gör så här
Tacopaj
- Börja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.
- Tärna paprikan smått.
- Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.
- Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.
- Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.
- Krydda med tacokrydda och salt.
- Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
- Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.
- Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.
- Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
- Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.
- Krydda med salt och peppar.
- Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.
Tacokrydda
- Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.