Mandelkaka LCHF

Mandelkaka LCHF
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Mandelkaka LCHF

11 ingredienser

Glutenfri mandelkaka som bakas på mandelmjöl och fiberhusk och sötas med stevia. Recept ur boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5-1 msk honung (eller lite stevia)
  • 1 msk Smör och kokos till formen

Drottningsylt

  • 2 dl blåbär
  • 2 dl hallon
  • 1 msk honung (eller lite stevia)

Gör så här

Mandelkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
  3. Rör ner grädden.
  4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
  5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
  6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
  7. Häll i smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  9. Låt svalna en stund innan du skär upp kakan.
  10. Servera ljummen med vispad grädde och drottningsylt.

Drottningsylt

  1. Koka upp bären, låt sjuda i ett par minuter. Låt svalna.
  2. Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.