Mandelkaka LCHF
Mandelkaka LCHF
11 ingredienser
Glutenfri mandelkaka som bakas på mandelmjöl och fiberhusk och sötas med stevia. Recept ur boken LCHF för familjen.
Läs mer om boken
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 krm salt
- 2 dl grädde
- 2 ägg
- 0,5-1 msk honung (eller lite stevia)
- 1 msk Smör och kokos till formen
Drottningsylt
- 2 dl blåbär
- 2 dl hallon
- 1 msk honung (eller lite stevia)
Gör så här
Mandelkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
- Rör ner grädden.
- Vispa äggen och rör ner i smeten.
- Smaksätt med lite honung eller stevia.
- Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
- Häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Låt svalna en stund innan du skär upp kakan.
- Servera ljummen med vispad grädde och drottningsylt.
Drottningsylt
- Koka upp bären, låt sjuda i ett par minuter. Låt svalna.
- Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.