En snabb och god vardagsrätt där allt tillagas på samma plåt. Gör under tiden en krämig fetaostsås!
Laxplåt med rödbetor, broccoli och fetaostkräm
Du behöver
- 500 g lax (4 filéer)
- 500 g förkokta rödbetor
- 250 g broccoli
- 1,5 dl valnötter
- olja
- salt och peppar
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 2 dl crème fraiche
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Dela ner rödbetor och broccoli till mindre delar och fördela på plåten runt laxen.
- Grovhacka valnötterna.
- Toppa laxen med valnötterna och 1/3 av fetaosten. Ringa över lite olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är klar och grönsakerna fått fin färg.
- Blanda samman fetaost och crème fraiche i en bunke. Garnera laxplåten med några färska timjankvistar och servera tillsammans med fetaostkrämen.
28 september 2016