Laxplåt med rödbetor, broccoli och fetaostkräm

101 röster
20 m
4
Laxplåt med rödbetor, broccoli och fetaostkräm
Foto: TV4

En snabb och god vardagsrätt där allt tillagas på samma plåt. Gör under tiden en krämig fetaostsås!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lax [4 filéer]
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 250 g broccoli
  • 1,5 dl valnötter
  • olja
  • salt
  • peppar

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Dela ner rödbetor och broccoli till mindre delar och fördela på plåten runt laxen.
  3. Grovhacka valnötterna.
  4. Toppa laxen med valnötterna och 1/3 av fetaosten. Ringa över lite olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är klar och grönsakerna fått fin färg.
  5. Blanda samman fetaost och crème fraiche i en bunke. Garnera laxplåten med några färska timjankvistar och servera tillsammans med fetaostkrämen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...