Laxpastrami med saffranscouscous
Laxpastrami med saffranscouscous
23 ingredienser
20-25 m
Blixtsnabb bjudrätt som snabbt blir poppis hos middagsgästerna! Halstrad, kryddig lax som serveras med saffranscouscous, granatäpple och myntayoghurt.
Ingredienser
- ca 400 g rå lax ((typ salma))
Spice rub
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk fänkålsfrö
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 msk vita sesamfrön
- flingsalt
- svartpeppar
- olivolja
Couscoussallad
- 4 port couscous
- ca 1 msk olivolja
- 0,5 g saffran
- 1 tsk lantbuljong
- salt
- malen svartpeppar
- 1 granatäpple
- 2 blodapelsiner, filéade (eller gula apelsiner)
- 1 dl pekannötter
Myntayoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk honung
- 1 msk olivolja
- 1 knippe färsk mynta, finhackad
- salt
- peppar, nymalen
Gör så här
- Pensla fisken med olivolja runt om.
- Blanda ihop paprikapulver, fänkålsfrön, svarta och vita sesamfrön, flingsalt och svartpeppar och rulla filén i rubben.
- Hetta upp en torr stekpanna tills den är glödhet och halstra fisken några sekunder på varje sida.
- Koka couscousen enligt anvisningar på paketet tillsammans med lite olivolja, lantbuljong och ett paket saffran. Krydda med salt och svartpeppar.
- Gör myntayoghurten genom att blanda ihop alla ingredienser.
- Skiva filén och lägg upp på fat tillsammans med couscous, pekannötter, granatäpple och apelsiner. Servera myntayoghurt till.