Laxpastrami med saffranscouscous

42 röster
20-25 m
4
Laxpastrami med saffranscouscous
Foto: Stephanie Bjelkstam

Blixtsnabb bjudrätt som snabbt blir poppis hos middagsgästerna! Halstrad, kryddig lax som serveras med saffranscouscous, granatäpple och myntayoghurt.

Visa mer
20-25 m
4

Du behöver

  • ca 400 g sushilax

Spice rub

  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk vita sesamfrön
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja

Couscoussallad

  • couscous (för 4 personer)
  • 1 skvätt olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk lantbuljong
  • salt
  • svarpeppar, mald
  • 1 granatäpple
  • 2 blodapelsiner (eller gula apelsiner) filéade
  • 1 dl pekannötter

Myntayoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • salt
  • peppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pensla fisken med olivolja runt om.
  2. Blanda ihop paprikapulver, fänkålsfrön, svarta och vita sesamfrön, flingsalt och svartpeppar och rulla filén i rubben.
  3. Hetta upp en torr stekpanna tills den är glödhet och halstra fisken några sekunder på varje sida.
  4. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet tillsammans med lite olivolja, lantbuljong och ett paket saffran. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Gör myntayoghurten genom att blanda ihop alla ingredienser.
  6. Skiva filén och lägg upp på fat tillsammans med couscous, pekannötter, granatäpple och apelsiner. Servera myntayoghurt till.
6 april 2017

Laddar fler recept...