• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxlasagne med spenat & citronsås

Abba lax lasagne
Foto: Abba

Laxlasagne med spenat & citronsås

4 steg att laga

7 ingredienser

30 m

När du provat lasagne med lax kommer du garanterat ha en ny favorit på menyn! 

Sugen på fler tips på fiskrätter, HÄR har vi samlat massor med goda fiskrecept!


Abba middagsklart citronsås ny 2020

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp Abba Middagsklart Citronsås [375 g]
  • 4 laxfiléer
  • 1 förp lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-4 dl spenat, hackad, frusen (eller 250 g babyspenat)
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök fint. Stek i lite olja och låt sedan spenaten fräsa med hastigt (det går bra att steka spenaten direkt från frysen). Salta och peppra.
  2. Skiva laxfiléerna i 3-4 bitar på längden. Varva lasagnen med ett lager lasagneplattor, citronsås, lax och spenat. Återupprepa en gång till, och avsluta med lasagneplattor, citronsås, toppat med riven ost.
  3. Gratinera i ugn på 175 grader i ca 20-30 minuter, tills pastaplattorna är mjuka. Servera gärna med en grönsallad.
  4. Tips! Om du vill ha en extra krämig lasagne så kan du med fördel ta 2 påsar av Citronsås (250 g).