• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Laxgryta med pasta

0 röster
25 min
4
Laxgryta med pasta
Foto: Ulrika Pousette

Receptet är ur boken Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Snabbt, gott & billigt! Omslag
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta, bucatini
  • 4 laxfiléer, à 150 g
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2,5 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 tsk röd pesto
  • 2,5 dl gröna ärtor, kokta
  • 170 g kräftstjärt
  • olivolja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • ev citronpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Tärna laxen och finhacka purjolöken.
  3. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs purjolöken mjuk. Rör ner tomatpurén och låt fräsa i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt vatten, grädde och crème fraiche, koka upp och sänk sedan värmen.
  5. Lägg laxtärningarna i grytan. Tillsätt fond och pesto och rör om. Låt puttra i 6–8 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ner pastan och ärtorna. Tillsätt slutligen kräftstjärtarna och rör om, de ska inte koka utan bara bli varma.
  7. Smaka gärna av med lite citronpeppar och servera genast.
Tips!
Snabbt, gott & billigt! Omslag

Receptet är ur boken

Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén

30 juli 2020