Laxceviche med avokado

NYHET
Laxceviche med avoakdo
Foto: Tv4

Laxceviche med avokado

9 ingredienser

40 min

Laxceviche är en fräsch och lyxig förrätt som sätter guldkant på kvällen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se avsnittet här!
Halv åtta hos mig 2025

Se avsnittet här!

På TV4 Play kan du se alla avsnitt av höstens program av Halv åtta hos mig 2025

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax (av sushikvalitet)
  • 2-3 limefrukter
  • 1 avokado
  • 0,5 mango
  • vattenmelon
  • papaya
  • 1 knippe färsk dill (litet knippe)
  • 0,5 grön chilifrukt (eller röd chili)
  • schalottenlök, rostad (till topping)

Gör så här

  1. Tärna laxen i ca 1 cm stora bitar.
  2. Lägg laxen i en bunke och pressa över limesaft.
  3. Skala och skär avokado, mango, vattenmelon och papaya i små kuber.
  4. Finhacka dill.
  5. Lägg ner alla hackade ingredienser i bunken med laxen.
  6. Tillsätt finhackad och urkärnad chili.
  7. Låt laxen marinera i ca 30 minuter.
  8. Toppa med rostad schalottenlök och en limeklyfta.
  9. Servera!