Lasagne med lax, citron och spenat

40 röster
45 min
4
Lasagne med lax, citron och spenat
Foto: Anna Clarén
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Lasagne

  • 300 g fryst bladspenat
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • salt
  • peppar
  • 250 g ricotta
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 500 g laxfilé
  • 1 förp färska lasagneplattor [ca 12-15 plattor]
  • 400 g färdig tomatsås
  • 2,5 dl matlagningsgrädde

Garnering

  • citron, skal, finrivet
  • parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Det tar 10–15 minuter.
  2. Låt spenaten svalna.
  3. Stöt fänkålsfröna i en mortel.
  4. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten och rör om.
  5. Skär laxen i små tärningar, ca 1 cm x 1 cm.
  6. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form.
  7. Börja och sluta med tomatsås.
  8. Grädda lasagnen i 225 graders ugnsvärme i ca 25 minuter.
  9. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesan.
17 februari 2012