Kycklingsallad med halloumi i pitabröd
Kycklingsallad med halloumi i pitabröd
15 ingredienser
Kycklingfilé, halloumi och avokado i ett frasigt pitabröd med en honungssmakande sås – mums! Recept från boken Lax och kyckling.
Se fler recept från boken
Ingredienser
- 4 pitabröd (gärna hemgjorda)
- 200 g halloumiost
- 300 g kycklingfilé
- margarin, att steka i (eller smör)
- italiensk salladskrydda
- salt
- 1 tomat
- 1 avokado
- 50 g salladsblad
- 25 g valnötter
Honungs- och persiljesås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk honung
- 0,5 dl persilja, finhackad
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med såsen. Blanda yoghurt, honung, persilja, salt och peppar.
- Skär halloumiost och kycklingfilé i tärningar.
- Stek osten och kycklingen var för sig i margarin eller smör. Smaksätt kycklingen med italiensk salladskrydda och salt.
- Skär tomat och avokado i tärningar.
- Fördela halloumi, kycklingfilé, tomat, avokado, salladsblad och valnötter i 4 varma pitabröd. Servera med honungs- och persiljesåsen.