Lax med dillsås

0 röster
4
Lax med dillsås
Foto: TV4

Gravad lax passar utmärkt att halstra, det vill säga grilla lätt. Du kan använda färdiggravad lax och då hoppar du bara över den första delen av tillagningsanvisningar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g laxfilé
  • dl salt
  • dl socker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 10 krossade rosépepparkorn

Dillsås:

  • 3 dl gradfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk kapris
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Gnid in laxen med en blandning av salt och socker. Strö på rikligt med peppar. Lägg laxen i en form och täck med folie. Låt fisken stå kallt och mörkt i 2 dygn innan den serveras. Vänd den några gånger under tiden.
  2. Dillsås: Blanda samman gräddfil och majonnäs. Hacka dillen och rör ner. Krydda med kapris, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Halstra laxen 1-2 minuter per sida över grå kolbädd eller i grillpanna. Servera med såsen.
28 april 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept