Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

20

3 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Smakrik och lättlagad lax i ugn med smak av pesto. Det knapriga serranoströsslet ger en härlig sälta och krispighet till rätten.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl grön pesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • olivolja

Topping

  • 65 g rucolasallad
  • 100 g serranoskinka

Gör så här

  1. Laxen
    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut laxfiléerna i en ugnsfast form eller på en klädd plåt. Bre på pesto, salt och peppar. Dela ner rödbetorna i tunna klyftor och fördela runt laxen. Ringa olivolja över betorna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  2. Serranoströssel
    Lägg ut skinkan på en tallrik med hushållspapper och kör på full effekt i mikron i omgångar. Ha koll på skinkan hela tiden och ta ut när den är torr och hård. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  3. Servera laxen tillsammans med betorna, rucola och serranoströsslet.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer