I samarbete med PAUL OCH THOM

Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

12 röster
30 m
4
Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel
Foto: Köket

Smakrik och lättlagad lax i ugn med smak av pesto. Det knapriga serranoströsslet ger en härlig sälta och krispighet till rätten.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

I ugn

  • 4 laxfiléer
  • 0,5 burk Paul&Thom Pesto Genovese
  • salt och svartpeppar
  • 500 g förkokta rödbetor
  • olivolja

Topping

  • 65 g rucola
  • 1 pkt Paul&Thom Serrano

Gör så här

  1. Laxen
    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut laxfiléerna i en ugnsfast form eller på en klädd plåt. Bre på pesto, salta och peppar. Dela ner rödbetorna i tunna klyftor och fördela runt laxen. Ringa olivolja över betorna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  2. Serranoströssel
    Lägg ut skinkan på en tallrik med hushållspapper och kör på full effekt i micron i omgångar. Ha koll på skinkan hela tiden och ta ut när den är torr och hård. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  3. Servera laxen tillsammans med betorna, rucola och serranoströsslet.
3 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept