Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel

20 röster
30 m
4
Lax i ugn med pesto, rödbetor och serranoströssel
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 dl grön pesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • olivolja

Topping

  • 65 g rucolasallad
  • 100 g serranoskinka

Gör så här

  1. Laxen
    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut laxfiléerna i en ugnsfast form eller på en klädd plåt. Bre på pesto, salt och peppar. Dela ner rödbetorna i tunna klyftor och fördela runt laxen. Ringa olivolja över betorna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  2. Serranoströssel
    Lägg ut skinkan på en tallrik med hushållspapper och kör på full effekt i mikron i omgångar. Ha koll på skinkan hela tiden och ta ut när den är torr och hård. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  3. Servera laxen tillsammans med betorna, rucola och serranoströsslet.
3 april 2018