• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lax i ugn med pak choi och lime

POPULÄRT
Abba Lax i ugn med pak choi och lime
Foto: köket.se
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Lax i ugn med pak choi och lime

6 steg att laga

9 ingredienser

25 m

Lättlagad lax i ugn med pak choi och krämig gratängsås. En rätt med thailändska smaker av lime, ingefära och koriander som är omtyckt av hela familjen.

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba - Citronsås - Produktbild

Ingredienser

4 portioner
  • 4 port ris
  • 4 laxfiléer
  • olja, till formen
  • 2 pak choi
  • salt
  • peppar
  • 1 limefrukt
  • 1 förp Abba Middagsklart Citronsås
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg upp laxfiléerna i en oljad ugnsform. Dela pak choi på mitten och lägg de fyra halvorna mellan laxfiléerna i formen. Krydda eventuellt med lite salt och peppar.
  4. Skiva limen och lägg ovanpå laxfiléerna. Häll över Abba Middagsklart citronsås.
  5. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är helt genomstekt.
  6. Toppa formen med koriander och servera tillsammans med riset.