I samarbete med Abba

Lax i ugn med pak choi och lime

5 röster
25 m
4
Abba Lax i ugn med pak choi och lime
Foto: köket.se

Lättlagad lax i ugn med pak choi och krämig gratängsås. En rätt med thailändska smaker av lime, ingefära och koriander som är omtyckt av hela familjen.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 4 laxfiléer
  • olja, till formen
  • 2 pak choi
  • salt
  • peppar
  • 1 lime
  • 1 förp Abba Middagsklart Thai Ingefära & Lime
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg upp laxfiléerna i en oljad ugnsform. Dela pak choien på mitten och lägg de fyra halvorna mellan laxfiléerna i formen. Krydda eventuellt med lite salt och peppar.
  4. Skiva limen och lägg ovanpå laxfiléerna.
  5. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är helt genomstekt.
  6. Toppa formen med koriander och servera tillsammans med riset.
15 oktober 2018

Laddar fler recept