Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

111 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 20 cashewnötter
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 limefrukt
  • salladsärtor

Limesås

  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  4. Hacka nötter, blanda med margarin, sweet chili och rivet limeskal. Bre det över laxen. Tillaga i ugn 10-12 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda fraiche med rivet limeskal och lite pressad lime (tänk på att ju mer limesaft desto rinnigare sås). Smaka av med salt, peppar och ev. lite honung.
  6. Servera laxen med potatis, limesås och sugar snaps.
Tips!
ViktVäktarna Färslasagne med cottage cheese

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
19 december 2017