I samarbete med ViktVäktarna

Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke
Foto: ViktVäktarna
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 20 cashewnötter
  • 2 msk margarin, flytande
  • 4 msk sweet chili sås
  • 1 lime
  • sugar snaps

Limesås

  • 2 dl fraiche 5%
  • 1 lime
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  4. Hacka nötter, blanda med margarin, sweet chili och rivet limeskal. Bre det över laxen. Tillaga i ugn 10-12 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda fraiche med rivet limeskal och lite pressad lime (tänk på att ju mer limesaft desto rinnigare sås). Smaka av med salt, peppar och ev. lite honung.
  6. Servera laxen med potatis, limesås och sugar snaps.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna