I samarbete med WW ViktVäktarna

Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

97 röster
4

En rätt som funkar lika bra på vardagen som på helgen. Lax med ett krispigt täcke gjort på cashewnötter, sweet chilisås och lime, serverad med potatis och en limesås.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Gör potatismos att servera till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 20 cashewnötter
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 limefrukt
  • salladsärtor

Limesås

  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  4. Hacka nötter, blanda med margarin, sweet chili och rivet limeskal. Bre det över laxen. Tillaga i ugn 10-12 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda fraiche med rivet limeskal och lite pressad lime (tänk på att ju mer limesaft desto rinnigare sås). Smaka av med salt, peppar och ev. lite honung.
  6. Servera laxen med potatis, limesås och sugar snaps.
Sponsrat
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...