• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

ViktVäktarna  Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

6 steg att laga

12 ingredienser

Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lax
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 0,5 citron
  • 1 broccoli

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 1 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk flytande margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis.
  2. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll i vatten och smula ner buljongtärning.
  3. Blanda ströbröd, dill, basilika och ost. Riv i skalet och pressa i saften från citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Dela broccoli i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Droppa ev. över lite citronsaft vid servering.
  6. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat