I samarbete med ViktVäktarna

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

33 röster
4
ViktVäktarna  Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos
Foto: ViktVäktarna

Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.

SmartPoints /portion: 7

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lax
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad basilika
  • 3 msk riven parmesan
  • 0,5 citron
  • 1 broccoli

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 1 dl mjölk 0,5%
  • 1 tsk flytande margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis.
  2. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll i vatten och smula ner buljongtärning.
  3. Blanda ströbröd, dill, basilika och ost. Riv i skalet och pressa i saften från citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Dela broccoli i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Droppa ev. över lite citronsaft vid servering.
  6. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter.
Sponsrat
19 december 2017

Laddar fler recept