Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos
Foto: ViktVäktarna

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

14 ingredienser

ww viktväktarna

Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 1 citron
  • 500 g morot

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 1 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll i vatten och smula ner buljongtärning.
  4. Blanda ströbröd, dill, basilika och riven ost. Riv i skalet och pressa i saften från halva citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i tills den har en innertemperatur på 54-56°, ca 15-20 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv morötter.
  7. Servera laxen med potatismos, citronklyftor och rivna morötter.
TIPS!