I samarbete med Podravka

Lax i ugn med ajvar och fetaosttäcke

20-25 m
4
Podravka pizza med ajvar
Foto: Angelica Söderberg
20-25 m
4

Du behöver

  • 4 st laxfiléer
  • 2-3 msk Ajvar från Podravka
  • ca 150 g fetaost
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl hackade nötter, valfria
  • timjan, salt och peppar

Gör så här

  1. Smula ner fetosten i en skål, tillsätt ajvar och de soltorkade tomaterna. Rör ihop. Hacka nötterna.
  2. Skär en skåra i toppen på de tinade laxfiléerna. Fyll skåran med ajvarblandningen. Krydda med salt, peppar, timjan och toppa med nötterna.
  3. Låt gå på 200 grader i ca 10 minuter, eller tills laxen känns färdig. Ta ut laxen och toppa med lite mer fetaost och färsk timjan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka